Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Arnhem, hoofdvestiging Deventer
Houd rioolvliegjes buiten de deur Redactie, 14 februari 2024
Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf omdat u last heeft van rioolvliegjes? In Arnhem en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Clever Rioolservice!
Als u last heeft van rioolvliegjes, schakel dan Clever Rioolservice in om dit te verhelpen!

Rioolvliegjes, ook wel aalputmotjes of motmuggen genoemd. Als u last heeft van deze rioolvliegjes, kan dat betekenen dat er een probleem is in de riolering. Als u deze rioolvliegjes waarneemt, is het aan te raden om direct stappen te ondernemen.

Welke eigenschappen hebben rioolvliegjes?

Met een grootte van meestal 1,5 tot 7 millimeter kunnen deze kleine insecten door de kleinste openingen uw huis betreden. Ze zijn herkenbaar aan hun behaarde vleugels, groter dan hun lichaam, en grijsgoudkleurig met twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Hoewel ze slechts drie weken leven als volwassen insecten, kunnen deze kleine vliegjes zich in rap tempo vermenigvuldigen.

Een vrouwtje legt meestal 100 tot 200 eitjes per keer, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. Binnen twee dagen komen de larven uit en ontwikkelen ze zich tot volwassen rioolvliegjes binnen twee tot zes weken. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Hoewel ze overdag vrij rustig zijn, worden ze actiever en gaan ze zich voeden met rottende materialen, bacteriën en schimmels zodra de avond valt. Een veelvoorkomend probleem dat leidt tot een plaag van rioolvliegjes in huis is meestal gerelateerd aan de riolering, met name bij beschadigde leidingen. Lekkende gootstenen of verstopte toiletten trekken deze insecten aan.

Hoe kunt u van rioolvliegjes afkomen?

Het is cruciaal om de broedplaatsen te lokaliseren om een plaag te bestrijden, meestal in stilstaand water of vervuild organisch afval. Het is van cruciaal belang om onmiddellijk actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het zoeken naar lekkages. Het is mogelijk om professionele assistentie in te roepen bij reparaties om het probleem op te lossen.

Op locaties die verband houden met het rioolsysteem, zoals verstopte of langdurig niet gebruikte afvoeren, zijn broedplaatsen vaak te vinden. Buiten het huis vindt men ook andere plekken waar broedplaatsen zich kunnen ontwikkelen, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat, is het van cruciaal belang om hygiëne te handhaven.

Repareer rioolproblemen snel, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval, sluit afvalbakken goed af. Denk er ook aan om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren door te spoelen met heet water en zuiveringszout. Het is essentieel om voedsel dat ermee in aanraking komt direct weg te gooien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1880

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.