Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Arnhem, hoofdvestiging Deventer

Rioolvliegjes bestrijden in Arnhem

Ontdekt u kleine zwarte vliegjes rondom uw badkamer, toilet of kruipruimte? Indien er rioolvliegjes omhoog komen, is de kans groot dat u te maken heeft met een rioolprobleem. Wacht niet langer en start met het bestrijden van deze vervelende, hardnekkige vliegjes om overlast te voorkomen!

Wat zijn rioolvliegjes

Zoals de naam al aangeeft, zijn rioolvliegjes meestal afkomstig uit de riolering. Vocht en rottend afval staan op menu van de vliegjes, die elke dag zo'n 200 eitjes kunnen leggen. Voordat u de rioolvliegjes kunt bestrijden, moet u eerst het onderliggende rioolprobleem aanpakken. Anders zullen de vliegjes blijven terugkomen.

Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf omdat u last heeft van rioolvliegjes? In Arnhem en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Clever Rioolservice!
Als u last heeft van rioolvliegjes, schakel dan Clever Rioolservice in om dit te verhelpen!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Rondom voedingsrijk stilstaand water, zoals rioolwater met bacteriën, kunt u vaak rioolvliegjes vinden. Op deze plaatsen komen de vliegjes bijeen om hun eitjes te leggen. Soms kunnen rioolvliegjes zich buiten het riool nestelen in vochtige kieren of hoeken, putjes, vuilnisbakken, vochtige plekken in schuren of garages of verstopte hemelwaterafvoeren.

Snel actie ondernemen

Er zijn diverse redenen waarom het van belang is om de rioolvliegjes te bestrijden. De rioolvliegjes verdwijnen niet vanzelf en brengen potentieel gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel vermeerderen, waardoor de plaag alleen maar erger wordt. Om definitief af te rekenen met de vliegjes, moet u eerst weten wat het rioolprobleem veroorzaakt en waar de eitjes zich bevinden.

Vaak zijn deze eitjes te vinden in de buurt van een lekkage of verstopping in het riool, let dus goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Indien de vliegjes zich voornamelijk verzamelen in een bepaalde hoek of kier, is het ook mogelijk om de plakbandtest te gebruiken.

Het kan voorkomen dat u zelf niet van de rioolvliegjes af komt. Wanneer het rioolprobleem niet wordt verholpen, zullen de vliegjes aanwezig blijven. Als dit zich voordoet, helpen wij u graag. Voor een blijvende oplossing kunt u hier 085 106 1880 contact opnemen met Clever Rioolservice.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met Clever Rioolservice via 085 106 1880 of via onderstaand offerte formulier.


Clever Rioolservice staat voor u klaar in Arnhem
Over ons

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen,... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1880

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.


VCA,KAD,EVM,CPMV,KOMO,Erkend leerbedrijf,TUV NORD,Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven (KPMB),IPM Houtbescherming,CEPA,Keurmerk ConsuBeter