Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Arnhem, hoofdvestiging Deventer
Herkennen van een beschadigd riool en de te volgen stappen Redactie, 9 maart 2024
Clever Rioolservice: uw ervaren rioleringsbedrijf in Arnhem!

Een goed werkend riool is onmisbaar in iedere woning. Helaas kunnen er af en toe problemen ontstaan waardoor het beschadigd raakt. Hoe herkent u deze signalen? Wat moet er dan gebeuren?Hier worden diverse kenmerken van een defecte riolering besproken en worden oplossingen aangedragen om snel in te kunnen grijpen wanneer dat nodig is.

Hoe u problemen met uw riolering kunt herkennen

Diverse problemen kunnen aangeven dat er een defect is in het riool. Er kunnen milde problemen voorkomen, zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige problemen zoals verstoppingen. Als deze problemen elk jaar voorkomen, is er nog geen reden om te denken aan een defecte riolering. Als de problemen aanhouden, is het raadzaam om het riool te laten inspecteren.

Een extra probleem dat zich bij verstoppingen kan voordoen, is een totaalverstopping die te herkennen is aan overstromingen rond de afvoerputjes in huis. Dit geeft ook aan dat er mogelijk sprake is van een kapotte riolering. Gemiddeld wordt ongeveer 20% van alle verstoppingsgevallen veroorzaakt door een defect riool. Als u een kelder heeft kan er bij een kapotte riolering water of schimmel voorkomen in de kelder zelf, of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie nodig.

Hoe ontstaat een kapot riool?

Er zijn meerdere redenen waarom een riool kan breken. Zowel interne als externe omstandigheden kunnen hierbij een rol spelen. De slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan leiden tot problemen. Ook schade door slecht weer is een risicofactor. Wanneer de druk op het riool toeneemt, kan dit tot scheuren leiden.

Het riool kan van de muur afscheuren of intern barsten door de druk op het systeem. Een kapotte riolering kan ook ontstaan door de groei van wortels en roestvorming. In al deze gevallen is het verstandig om een rioolinspectie te laten uitvoeren voordat met de reparaties wordt begonnen.

Waarom zou u overwegen uw riool te laten inspecteren?

Er zijn experts die beschikken over geavanceerde opsporingsapparatuur om een defect riool te kunnen identificeren. Als u een inspectie van het riool laat uitvoeren, weet u precies waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. U kunt kiezen uit twee methoden voor een inspectie, namelijk met een rioolcamera of met rookdetectie.

Een speciaal ontworpen camera, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te inspecteren en eventuele problemen te detecteren. Het rookdetectie-apparaat blaast rook het riool in om te controleren of deze op bepaalde locaties in de leiding verdwijnt. De plaats waar de rook verdwijnt, kan aanduiden waar eventueel een lek in het riool zit.

U kunt uw riool laten inspecteren of repareren

Twijfelt u of u te maken heeft met een kapotte riolering? Of heeft u regelmatig hinder van problemen met uw riool?Wij staan voor u klaar! Neem contact op met Clever Rioolservice via 085 106 1880 en plan een consult in. Dan helpen wij u graag verder met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1880

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.