Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Arnhem, hoofdvestiging Deventer
Problemen met een verstopte gootsteen Redactie, 2 april 2024
Clever Rioolservice: uw ervaren rioleringsbedrijf in Arnhem!

Als u een verstopping in uw gootsteen heeft, dan bent u niet de enige. Het overkomt de meeste mensen wel eens. Om weer optimaal gebruik te kunnen maken van uw gootsteen, is het belangrijk om een verstopping zo snel mogelijk te verhelpen. Het verhelpen van een verstopping in uw gootsteen is essentieel om eventuele schade aan het rioleringssysteem te voorkomen.

Als er meerdere afvoeren verstopt zijn, is het niet iets wat u zelf kunt oplossen. Als dit gebeurt, moet u zo snel mogelijk een professional inschakelen. Het is namelijk mogelijk dat een verstopping schade aan het riool kan veroorzaken.

Indien er meerdere afvoeren zijn die problemen ondervinden bij het afvoeren van water, is het moeilijk om de exacte plek van het probleem vast te stellen. Daarom is het aan te raden om een deskundig rioleringsbedrijf te benaderen. Ga niet zelf aan de slag met middeltje, dit doet de leidingen vaker fout dan goed.

Wat te doen bij een verstopping van de keukenafvoer

Het grootste risico op verstoppingsproblemen doet zich voor in uw keukengootsteen. Het dagelijks gebruik van uw gootsteen zorgt ervoor dat er vet en voedselresten ophopen, wat uiteindelijk kan leiden tot een verstopte gootsteen. Verstoppingsproblemen zijn meestal eenvoudig op te lossen, maar er kunnen ook complexere situaties zijn waarin professionele hulp nodig is.

Het komt regelmatig voor dat een gootsteen verstopt raakt door vet- en etensresten. Een slimme manier om dit te voorkomen is door uw bord of pan eerst af te vegen met keukenpapier voordat u deze in de gootsteen spoelt. Als u regelmatig te maken heeft met verstoppingen in uw keuken, kan dit wijzen op slecht onderhoud van uw riolering.

Wanneer er sprake is van het niet goed weglopen van water in de gootsteen of een onaangename geur die naar boven komt, kan dit wijzen op een mogelijke verstopping. Wanneer u problemen ervaart tijdens het koken en afwassen, is het belangrijk om direct de juiste hulp in te schakelen. Als u de rioleringsbuizen zonder beschadigingen wilt laten reinigen, kunt u het beste een ervaren rioleringsbedrijf inschakelen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1880

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.