Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Arnhem, hoofdvestiging Deventer
Lek in uw leidingen Redactie, 5 januari 2024
Clever Rioolservice: de ervaren rioleur voor Arnhem en omliggende gebieden!

Wanneer er een onaangename rioolgeur in uw huis aanwezig is, kan dit wijzen op problemen met de rioolleidingen. Als startpunt kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Door het schoonmaken van de sifons kunt u mogelijk de geur laten verdwijnen. Als de geur echter blijft hangen, kan er een lek in het rioolstelsel zijn.

Het is raadzaam om onmiddellijk een professioneel rioleringsbedrijf in te schakelen om het probleem op te sporen en te verhelpen om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste deskundigheid, een schat aan ervaring en geavanceerde technologieën om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. Het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u zelf de handen uit de mouwen hoeft te steken.

Wat zijn de oorzaken van de stank in uw riool?

Wanneer er een onaangename geur vanuit het riool uw woning binnenkomt, kan dit duiden op problemen met uw rioolleidingen en de verschillende oorzaken van stankoverlast. Mogelijke oorzaken van rioollucht in uw woning zijn onder andere:Als gevolg van werkzaamheden kunnen de riolering in uw woning beschadigd raken of verzakken. Hierdoor kunnen er scheuren ontstaan in de riolering, wat kan resulteren in rioollucht in uw huis.

Oorzaak van de rioolstank: verstopte leidingen

Een van de meest voorkomende redenen voor een onaangename rioollucht in uw huis is een verstopping in de leidingen of afvoerputjes. Indien het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit wijzen op een mogelijke verstopping in de leiding. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er vervelende geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan ook mogelijk zijn dat het riool zelf, in plaats van een leiding, geblokkeerd raakt. Als dit het geval is, vraag dan aan je buren of zij ook hinder ondervinden van een geblokkeerd riool. Indien dit juist is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere ondersteuning.

Kan er een lekkage zijn in uw waterleiding?

Als er een lek is in uw afvoer, kan vuil water en de bijbehorende muffe geur uw huis binnendringen. Dit kan resulteren in overlast door geur en uiteindelijk waterschade. Het is daarom van groot belang om een ​​gespecialiseerd rioleringsbedrijf in te schakelen om toekomstige schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat de afvoer van uw woning correct kan ontluchten

Zorg dat uw afvoer goed kan doorluchten. De gebruikelijke werkwijze hiervoor is een pijp die uitkomt op het dak van uw huis. Indien deze pijp niet correct is aangesloten of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw huis binnendringen.

Zorg ervoor dat de afvoer niet verstopt raakt door deze regelmatig te gebruiken

Met behulp van een waterslot, ook bekend als stankslot of sifon, wordt voorkomen dat de rioollucht door de afvoer van de wc naar boven komt. Wanneer een afvoer een lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot opdrogen, waardoor de rioollucht ongehinderd uw huis kan infiltreren. Om te voorkomen dat dit gebeurt, is het belangrijk om regelmatig water door de afvoeren te spoelen.

Hoe u kunt voorkomen dat er een rioollucht binnendringt in uw huis

Een onaangename geur in uw huis kan verschillende oorzaken hebben. Het komt regelmatig voor dat verstoppingen optreden als gevolg van etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Het is belangrijk om uw afvoerputjes regelmatig schoon te maken om verstoppingen te voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1880

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.