Rioollekkage Arnhem

Een rioollekkage kan pas in een laat stadium aan het licht komen. Dit komt omdat het riool mooi is weggewerkt achter muren en vloeren. Voordat het water door muren of plafonds komt heeft het vaak al een hele weg afgelegd. Ondertussen heeft het water zich verspreid en zo schade achtergelaten. Bij een rioollekkage is het belangrijk om zo snel mogelijk een rioolexpert in te schakelen.

Last van rioolstank?

Heeft u last van rioolstank in uw toilet of in uw gehele woning? Rioolstank kan duiden op een verstopping maar ook op een rioollekkage. Ergens in het rioleringsnetwerk is een scheurtje of gaatje aanwezig. Niet alleen het rioolwater, maar ook de rioollucht komt hierdoor naar buiten en in uw woning terecht. Een verstopping kunt u soms wel zelf oplossen. Een lekkage is een groter probleem dat door een rioolexpert opgelost moet worden. Bij een rioollekkage bent u dus niet zomaar van de vervelende rioolstank af. Daarnaast kunt u ook last krijgen van rioolvliegjes. Als het lek dusdanig groot is kunnen deze motmuggen ontsnappen.

Rioollekkage opsporen

Soms lijkt het duidelijk te zijn waar de lekkage zit. Meestal komt het water echter niet naar buiten op de plek van de lekkage maar op een ander lager punt. Om de precieze locatie van de lekkage op te sporen kunnen wij voor u camera inspectie uitvoeren. Met een klein cameraatje gaan wij de buis in en kunnen wij precies zien waar de lekkage zich bevindt. Indien gewenst delen wij de video met u, zodat u zelf ook inzicht heeft in de conditie van uw riolering. Nadat we de lekkage hebben gevonden gaan wij uiteraard voor u aan de slag om de rioollekkage te verhelpen.

Rioollekkage Arnhem oplossen

Een rioollekkage kan verschillende oorzaken hebben, maar de meestvoorkomende oorzaak is ouderdom van de buizen. Door slijtage of door het verschuiven van elementen van de riolering kunnen scheuren en openingen ontstaan. In Arnhem en omgeving kan J.G. Riooltechniek een lek aan uw riool repareren. Bel gerust naar 085 - 106 18 80 of vraag een offerte aan via ons contactformulier. Wij staan u graag te woord.