Rioolvliegjes Arnhem

Rioolvliegjes zijn kleine muggen van ongeveer 5mm lang. Eigenlijk is de benaming rioolvlieg een een synoniem voor motmug. Omdat deze beestje vaak bij mensen in het riool voorkomen krijgen ze deze benaming. In de volksmond wordt de naam latrinevlieg ook nog gebruikt voor het beestje. De rioolvlieg is onder andere te herkennen aan het driehoekige silhouet en de haren op het lichaam.

Binnen no time kunt u flink last krijgen van rioolvliegjes. Eén enkel exemplaar kan tot 200 eitjes leggen. En na slechts 24 uur zullen de eerste eitjes al uitkomen. De eitjes worden in een vervuilde omgeving gelegd zoals het riool. Organische etensresten zijn de voedingsbodem voor de larven en motmuggen. Dit gecombineerd met een hoge temperatuur en de rioolvliegjes kunnen zich explosief vermeerderen. Gelukkig leeft een latrinevlieg niet lang, gemiddeld 2 tot 3 weken. Maar dit is lang genoeg om er flink last van te hebben.

Rioolvliegjes Arnhem overlast

Zoals uw riool functioneert zoals het hoort zult u geen last hebben of krijgen van de rioolvlieg. Echter wanneer u een rioollekkage heeft zult u eerst last krijgen van rioollucht en als het lek groot genoeg is kunnen ook de motmuggen ontsnappen. Rioolvliegjes kunnen ondanks dat ze een steeksnuit hebben niet steken. Direct leveren deze beestjes geen gevaar op. Ze kunnen daarentegen voor de mens wel gevaarlijk bacteriën bij zich dragen. De beestjes gecombineerd met de rioolstank en de wetenschap dat er zeer waarschijnlijk een rioollekkage aanwezig is, is reden om actie te ondernemen.

Motmuggen Arnhem opsporen

Om permanent van de rioolvliegjes af te komen is het zaak om het probleem bij de kern aan te pakken. Het inschakelen van een ongediertebestrijder om de vliegjes te lijf te gaan heeft enkel effect op de korte termijn. De voedselbron voor de motmuggen en larven blijft aanwezig. Aangezien eitjes al binnen 24 uur uit kunnen komen zult u er snel weer last van hebben. Het is zaak om of de voedingsbodem weg te nemen dan wel er voor te zorgen dat de rioolvliegjes niet kunnen ontsnappen. Aangezien de eerste optie bijzonder lastig is kijken we altijd naar de tweede optie.

Door een rioolinspectie uit te voeren kunnen gebreken aan het riool zoals een lekkage, vastgesteld worden. Met behulp van een camera inspectie of een rookdetectie kunnen de rioolexperts van J.G. Riooltechniek dit voor u doen. Door een rioolreparatie of rioolrenovatie kunnen wij elke rioollekkage oplossen. Als de lekkage eenmaal is verholpen stopt ook de aanvoer van de voedselbodem. Zo komt u vakkundig van rioolvliegjes af.

Latrinevliegjes Arnhem voorkomen

Om te voorkomen dat u last krijgt van de rioolvlieg(en zijn broertjes en zusjes) kunt u een aantal maatregelen treffen. U kunt preventief een rioolreiniging laten uitvoeren. Organisch materiaal dat deze vliegjes nodig hebben om zich te kunnen voortplanten wordt zo verwijderd. Ook een camera inspectie kan veel leed voorkomen. Grote problemen aan uw riolering worden zo opgespoord en kunnen tijdig aangepakt worden.

Rioolvliegjes hebben geen goede naam en worden vaak met overlast geassocieerd, wat volgens ons ook geheel terecht is. Maar ze hebben ook een nuttige functie. De larven voeden zich aan organisch materiaal wat zorgt voor de vieze rioollucht en verstoppingen kan veroorzaken. Eigenlijk maken ze uw riool juist schoon. Bovendien zijn de larven van de rioolvlieg een stuk agressiever dan die van de steekmug. Op plekken waar motmuggen zijn zult u geen last hebben van steekmuggen.

Rioolvliegjes Arnhem contact

Wij begrijpen als geen ander dat u graag snel geholpen wilt worden bij rioolproblemen. Of het nu gaat om een verstopping of overlast van rioolvliegjes. Wij 24/7 bereikbaar. Bij spoed zijn wij zelfs vaak binnen 2 uur op locatie. Met goed geschoold personeel en een uitgebreid arsenaal aan apparatuur is uw riool bij J.G. Riooltechniek in goede handen. Wilt u meteen een afspraak maken? Bel dan snel op 085 - 106 18 80. Liever contact via de mail? Vul dan ons online contactformulier in.