Riool lekkage

Heeft u last van een lekkende afvoer?Dit kan aanzienlijke problemen opleveren, zowel op gezondheidsgebied als financieel. De onaangename geur die vrijkomt, kan een teken zijn van een lekkende riolering.

Op welke manier kunt u een lek in de riolering opmerken?

Als er een onplezierige stank optreedt, kan dit wijzen op een lek in uw riolering. Het kan echter ook voorkomen dat u de stank van de lekkende riolering van uw buren waarneemt. Het zien van een natte plek op de vloer kan duiden op een probleem in uw riolering.

Wat zorgt voor een lekkage in uw rioleringssysteem?

De typische levensduur van een riolering is 20-25 jaar. Desalniettemin kan het uitvoeren van regelmatig rioolonderhoud invloed hebben op de duurzaamheid van het systeem. Gebrek aan onderhoud is vaak de oorzaak van problemen met het rioolsysteem.

Brengt een lek in uw rioleringsleiding gezondheidsrisico's met zich mee?

Het is van essentieel belang om te begrijpen dat rioleringsproblemen niet alleen uw gezondheid in gevaar brengen, maar ook die van anderen. Bij een lek in uw riool is er sprake van direct contact met besmet afvalwater, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Zowel uw buren als uw huisdieren kunnen in gevaar zijn wanneer zij in aanraking komen met het afvalwater.

Zorgt een rioollek voor problemen bij u thuis?

Wanneer uw rioolleiding lekt, is het van essentieel belang om onmiddellijk een gespecialiseerde professional in te schakelen. Dit is om de kans op schade aan uw woning tot een minimum te beperken. Verschillende methoden kunnen worden toegepast om een lekkage in uw riolering te verhelpen.

Een effectieve reparatiemethode voor het oplossen van het lek in de rioleringsbuis is het aanbrengen van een sok. Door relining toe te passen, kunnen specifieke delen van het riool worden hersteld zonder dat er een complete renovatie nodig is. Het lek in de rioleringsbuis kan worden gerepareerd door het plaatsen van een speciale sok.

U heeft tevens de mogelijkheid om het defecte stuk te vervangen. Als de lekkage echter frequent voorkomt of het riool al versleten is. Dan is het raadzaam om een rioolvernieuwing te laten uitvoeren.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1880

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Problemen met een verstopte gootsteen
> Herkennen van een beschadigd riool en de te volgen stappen
> Houd rioolvliegjes buiten de deur
> Lek in uw leidingen