Rioolstank Arhem

Iedereen heeft het wel eens geroken. Die scherpe en penetrante rioolstank. Erg onprettig en iets waar u begrijpelijk snel van af wilt. Een rioollucht hoeft niet per se uit een toilet te komen. Als de WC stinkt is dit wel een duidelijke indicatie van een probleem. Elke afvoer en leiding kan dit veroorzaken. Meestal is een rioollekkage de oorzaak van het probleem. Door een klein lek in de afvoer kan er lucht (en vaak ook afvalwater) ontsnappen. Het het is niet moeilijk in te denken dat dit stankoverlast met zich meebrengt.

Het voorkomen van rioolstank

U hebt zelf ook invloed om de kans op een nare rioollucht in huis te verkleinen. Door uw leidingen regelmatig met water(en soda) door te spoelen blijven deze schoon. Dit voorkomt nare luchtjes maar ook een verstopping Arnhem doet zich minder snel voor. Stank uit WC kan ook optreden bij een tweede toilet dat u eigenlijk nooit gebruikt. Wij adviseren om deze af en toe door te spoelen.

Daarnaast dient u geen zaken door de afvoer te spoelen die hier niet voor bedoelt zijn. Etensresten, vet en scherpe voorwerpen dienen altijd vermeden te worden. Etensresten en vet blijven makkelijk aan de binnenkant van de leiding plakken waardoor een verstopping en rioolstank kan ontstaan. De binnenkant van een afvoerleiding is erg gevoelig. Een krasje kan de basis vormen voor een rioollekkage of zelfs rioolbreuk.

Rioollucht in huis opsporen Arnhem

Zoals eerder genoemd is de oorzaak van rioollucht in huis vaak een rioollekkage. Maar waar zit deze lekkage? Veel afvoerleidingen zijn netjes weggewerkt in bijvoorbeeld de kruipruimte of koof. Van een eventuele lekkage kunt u niks zien. Gelukkig kan J.G. Riooltechniek dit voor u opsporen. Met moderne apparatuur kunnen wij uw hele riolering bekijken zonder dat hier hak-en breekwerk bij komt kijken. Dit heet een rioolinspectie. We hebben 2 technieken die we kunnen inzetten om rioolstank te detecteren.

Camera inspectie tegen rioolstank

Met behulp van een rioolcamera kunnen wij in uw afvoerleiding kijken. Bij een ontstoppingspunt of wasbak brengen wij een kabel in de afvoer aan met aan het uiteinde een camera. Deze maakt beelden welke wij direct op een scherm kunnen zien. Met een een camera inspectie zijn grote problemen zoals een rioolbreuk of verstopping relatief eenvoudig op te sporen.

Rookdetectie tegen rioolstank

Het wil wel eens voorkomen dat een rioollekkage zo klein is dat deze niet te zien is met een rioolcamera. Wanneer onze rioolspecialisten niks vinden met een camera inspectie schakelen wij over naar een rookonderzoek. Door uw leidingen te vullen met milieuvriendelijke rook kunnen lekkages nog nauwkeuriger opgespoord worden. Uw afvoerstelsel hoort een gesloten systeem te zijn. Op plekken waar rook naar buiten komt zal zich een lekkage bevinden. Als er rioollucht kan ontsnappen kan er namelijk ook rook ontsnappen.

Rioollucht verhelpen Arnhem

Wanneer u stankoverlast heeft kunt u het beste snel actie ondernemen. Een rioollekkage is in veel gevallen de oorzaak van deze lucht. De rioollucht in huis is natuurlijk hinderlijk, maar de waterschade die kan optreden door een lekke afvoer brengt nog meer problemen en kosten met zich mee. Laat daarom in Arnhem en omgeving J.G. Riooltechniek een inspectie van uw riolering doen. Bij spoed zijn wij vaak al binnen 2 uur op locatie. U kunt ons bellen op 085 - 106 18 80. Maar ook door ons contactformulier in te vullen kunnen we een afspraak maken. Wacht niet en bel snel!